Boróka: szépen elél a homokos talajon is A boróka egy viszonylag igénytelen cserje, ami bírja a szélsőséges éghajlatot, és szépen fejlődik homokos talajon is. RÉSZLETEK
Milyen gyümölcsből főzhető pálinka? Pálinkát szinte minden növényi eredetű anyagból főzhetünk, fizikailag lehetséges, de hogy milyen hatékonysággal, az már egy másik kérdés. Lássunk egy részletet a Magyar házi gazdasszonyból, hogy... RÉSZLETEK
Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés A szakmai szereplők az előzőnél kedvezőbb évre számítanak, a tavalyi visszaesés után az idén 600 ezer hektoliterfok feletti mennyiség várható. RÉSZLETEK
10 tipp, hogy mit kezdj a kertben burjánzó citromfűvel Szeretjük a citromfüvet, de amikor elkezd szaporodni a kertben és mindenhol felbukkan, hirtelen nem tudunk mit kezdeni ezzel a mennyiséggel. Mutatunk pár tippet, hogyan hasznosíthatjuk. RÉSZLETEK
Ha csak egy birspálinkát inna, ez legyen az Hogy melyik gyümölcs nyerné a legillatosabb pálinka címet, nem tudom, de az biztos, hogy ez a birs dobogós lenne. RÉSZLETEK
Csabai kolbász újragondolva? Na azt talán mégse! Szerte az országban találkozunk ilyen-olyan kolbásszal, szalámival. Tájegységenként eltérő megnevezésekkel illetünk egy mindenki által kedvelt ételt, egy dologban azonban bizonyosak lehetünk:... RÉSZLETEK
Egy régi magyar körtefajta, amiből isteni pálinka és kompót is készíthető Vérkörte, vérbelű körte: kis termésű, nyáron érő, elég kövecses fajta, ezért felhasználása korlátozott: pálinkának, ecetnek, kompótnak kiváló. RÉSZLETEK
Megvan az idei debreceni pálinkaverseny győztese A tavalyi 1700 mintaszám után az idén több mint 2177 pálinkát neveztek, ebből 2169 tétel került a bírák elé. Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is sok pálinkafőző nevezett. RÉSZLETEK