Milyen gyümölcsből főzhető pálinka? Pálinkát szinte minden növényi eredetű anyagból főzhetünk, fizikailag lehetséges, de hogy milyen hatékonysággal, az már egy másik kérdés. Lássunk egy részletet a Magyar házi gazdasszonyból, hogy... RÉSZLETEK
Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés A szakmai szereplők az előzőnél kedvezőbb évre számítanak, a tavalyi visszaesés után az idén 600 ezer hektoliterfok feletti mennyiség várható. RÉSZLETEK
10 tipp, hogy mit kezdj a kertben burjánzó citromfűvel Szeretjük a citromfüvet, de amikor elkezd szaporodni a kertben és mindenhol felbukkan, hirtelen nem tudunk mit kezdeni ezzel a mennyiséggel. Mutatunk pár tippet, hogyan hasznosíthatjuk. RÉSZLETEK
Ha csak egy birspálinkát inna, ez legyen az Hogy melyik gyümölcs nyerné a legillatosabb pálinka címet, nem tudom, de az biztos, hogy ez a birs dobogós lenne. RÉSZLETEK
Csabai kolbász újragondolva? Na azt talán mégse! Szerte az országban találkozunk ilyen-olyan kolbásszal, szalámival. Tájegységenként eltérő megnevezésekkel illetünk egy mindenki által kedvelt ételt, egy dologban azonban bizonyosak lehetünk:... RÉSZLETEK
Egy régi magyar körtefajta, amiből isteni pálinka és kompót is készíthető Vérkörte, vérbelű körte: kis termésű, nyáron érő, elég kövecses fajta, ezért felhasználása korlátozott: pálinkának, ecetnek, kompótnak kiváló. RÉSZLETEK
Megvan az idei debreceni pálinkaverseny győztese A tavalyi 1700 mintaszám után az idén több mint 2177 pálinkát neveztek, ebből 2169 tétel került a bírák elé. Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is sok pálinkafőző nevezett. RÉSZLETEK