Csabai kolbász újragondolva? Na azt talán mégse!
Szerte az országban találkozunk ilyen-olyan kolbásszal, szalámival. Tájegységenként eltérő megnevezésekkel illetünk egy mindenki által kedvelt ételt, egy dologban azonban bizonyosak lehetünk: a csabai házikolbásznak messze földön nincs párja.
A kolbász olyan, mint a foci
Tudják, olyan ez a kolbász dolog, mint a foci. Ehhez is mindenki ért, mindenki tudja, hogy melyik a legjobb, vagy hogy a szomszédé miért nem olyan finom mint kellene. Mindenkinek persze nem lehet igaza, ezért javaslom, járjunk utána a legendának, miszerint a hagyományos csabai házikolbász a legjobb.
Itt is érvényes a mondás: ahány ház, annyi szokás. Egy dolog azonban biztosan minden háznál azonos, mégpedig a hozzáadott fűszerek listája. Jöhetnek gasztronómiai trendek, világmegváltó gondolatok a trendi sztárséfektől, a csabai az csabai marad olyan csökönyösen, mint amilyen csökönyösek voltak a csabait „feltaláló” tótok pár...