Zero waste - így spórolj a konyhában tudatosan és hatékonyan
Időről időre mellbevágó érzés szembesülni a hazai hulladéktermelés mennyiségével. A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) tavalyi kutatása feketén fehéren rávilágított, hogy társadalmi szinten a legnagyobb mumusnak a konyha számít, ugyanis évente és személyenként 65 kg élelmiszert dobunk a kukába.
Ez az adat már önmagában is elszomorító, de főleg akkor, amikor kiderül, hogy egy kis odafigyeléssel egyébként rengeteg minden menthető vagy újrahasznosítható lett volna. Ennélfogva a zero waste jegyében összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amely tudatosabbá és hatékonyabbá teheti a konyhában töltött perceket. A zero waste manapság egy népszerű és gyakran használt kifejezés, de mégis kevesen ismerik a valódi jelentését. Röviden a hulladékmentességre való törekvést jelenti, de egy olyan életmódként vagy filozófiaként is meghatározhatjuk,...A hulladékmentességre való törekvés jelentősége