Zabpelyhes-meggyes sütemény recept: egyszerűen mennyei
A zab az egyik legfontosabb gabona, egészséges, könnyen emészthető és sokoldalú, valamint könnyen és gyorsan lehet belőle finom ételeket készíteni. A zabpehely kiváló sütemény alapanyag is, és nem csupán az íze miatt, hanem mert a zabnak alacsony a glikémiás indexe, így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. Lássunk egy könnyű, finom receptet!
A zabpelyhes-meggyes sütemény elkészítése
Hozzávalók:
(1 pohár = 250 ml):
- 1,5 pohár liszt
- 2 ml szódabikarbóna
- 2 pohár zabpehely
- 1 pohár barnacukor
- 1 pohár margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 60 dkg meggy
- 4 evőkanál keményítő
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál mandulalikőr
- 150 g cukor
- 2 evőkanál citromlé.
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.A tészta alapanyagait egy nagy tálba...