Újraértelmezte a belga búzasört a Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde

A sokszor csak fehér sörnek is nevezett típus a történelem viharaiban egy időre teljesen eltűnt, napjainkban azonban sosem látott népszerűségnek örvend a különleges sörök kedvelőinek körében.

Nagyjából fél év kísérletezés és receptfejlesztés után, kamillavirággal értelmezett újra egy több százéves belga búzasör stílust a Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde. 

Több mint négyszáz évvel ezelőtt készítették el a mai Belgium területén az első belga búzasört, vagy más néven witbiert. A sokszor csak fehér sörnek is nevezett típus a történelem viharaiban egy időre teljesen eltűnt, napjainkban azonban sosem látott népszerűségnek örvend a különleges sörök kedvelőinek körében.

[kep2:134664]

Belgium északi részén, Flandriában – ahogy akkoriban szerte Európában – több száz évvel ezelőtt még egyáltalán nem volt általános a komló használata a sörfőzésben, így a fehér búzasör sem a sörök keserűségéért felelő hozzávalóról...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.