Új szakmai díj a vidéki gasztronómiának

A fővároson kívüli éttermek megérdemlik a figyelmet – ennek jegyében díjaztak ma, április 8-án termelőket, konyhákat és a minőségi gasztronómiáért dolgozó szakmai szereplőket.

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület már több mint tíz éve fordít fokozott figyelmet a vidéki gasztronómia meghatározó képviselőinek, termelői közösségeinek, oktatási intézményeinek támogatására, valamint a hazai és határon túli együttműködések megerősítése.

[kep2:155173]

Ruprecht László, az egyesület elnöke kiemelte, a turizmus és vendéglátás, mint iparág, szerepet játszik egy ország gazdasági és társadalmi fejlődésében, hiszen „alulról építkezve nemcsak a benne dolgozókra van közvetlen hatása, hanem a hozzá kapcsolódó szakemberek és közösségek mellett a társadalom azon szereplőinek is jövőképet tud mutatni, akik esetleg valamilyen testi fogyatékkal vagy gyermekvédelmi szakellátásban élnek.”

A SVÉT szívügye a vidéki...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.