Torma ültetése 4 egyszerű lépésben, így biztosan sikerül!

A torma egy évelő fűszernövény, ami azt jelenti, hogy csak egyszer kell elültetnünk. Így álljunk neki!

Torma hatása: mire jó?

A tormát (Armoracia rusticana) sok ételhez használják ízesítőként, és tényleg könnyű saját tormát nevelni, ha késő ősszel vagy kora tavasszal kezdjük el az ültetést, hogy legyen ideje növekedni. A torma igen ellenálló és kevés gondozást igénylő gyógy­-és fűszernövény. Magas C­-vitamin tartalma, és glükózid tartalma miatt is értékes. Csípősségét a benne található mustárolajnak köszönheti, de a gyökérben található: B1-,­ B2-,­ és B6-vitamin is, valamint kálium, kálcium, magnézium, vas és foszfor is.

A tormát nem magról vetjük, hanem gyökérdugványról szaporítjuk

 

A torma frissen reszelt gyökere kis mennyiségben segít a gyomor- és bélbántalmakon. A tormát felhasználhatjuk frissen, reszelve, vagy tormaszószként elkészítve is. A torma helyigényes növény, így a kert olyan részébe ültessük, ahol nem veszi el a területet más zöldség-...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.