Tökmagos lett az év fagyija
A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte az Év Fagylaltja versenyt.
A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte az Év Fagylaltja versenyt.
A versenyzők a nézők előtt készítették el a versenymunkáikat Kecskeméten, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit. A város tiszteletére egy új sárgabarackos kategóriát is hirdetett az Ipartestület.
Idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 90 nevezése érkezett. A versenyzők kreativitása határtalan volt: a pikánsan ízesített sárgabarack fagylaltok mellett szinte minden fajta magyar és egzotikus gyümölcs előfordult olajos magvakkal, zöldfűszerekkel kombinálva. Sláger volt a tökmag, a mandula, a dió, kesudió és a pekándió. A fűszerek között felbukkant a rozmaring, babérlevél, borókabogyó, rózsabors, timutbors, szecsuáni bors, sőt a fügelevél is.
[kep:155833]
A rendkívül erős mezőnyben a következő eredmények...