Tökéletes nyári előétel a sárgadinnyés lazactatár

Ugyan még mindig alig eszik halat a magyar, de legalább már elérhető alapanyag néhány általános szupermarket hűtőpultjában. Mi egy pénteki akció során futottunk bele egy fél lazacba – mivel alig került többe az afrikai harcsánál, nem volt vita azon, hogy velünk tart a kassza felé.

Ugyan még mindig alig eszik halat a magyar, de legalább már elérhető alapanyag néhány általános szupermarket hűtőpultjában. Mi egy pénteki akció során futottunk bele egy fél lazacba – mivel alig került többe az afrikai harcsánál, nem volt vita azon, hogy velünk tart a kassza felé.

A lazac hálás jószág, sütve, konfitálva, posírozva is remek, de a farok körüli vékonyabb húsrészek arra is ideálisak, hogy diszkréten marinálva, tatárként fogyasszuk el. Mivel javában tombol a sárgadinnye szezonja, adta magát, hogy fele-fele összekombináljuk a két finomságot.

Sajnos a hentesek lustaságából a marhás változatba is gyakran...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.