Termékmustra: gyümölcsszörpök voltak fókuszban
A laboratóriumi vizsgálatok után 92 termék vehetett részt a minőségmustrán.
A Termékmustra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei által koordinált, laboratóriumi, érzékszervi és csomagolástesztből álló komplex vizsgálatsorozat. A polcfelmérést követően összesen 98 gyümölcsszörp analitikai és mikrobiológiai vizsgálatára került sor a hivatal laboratóriumaiban – írja a Nébih közleményében.
A laboratóriumi vizsgálatok után 92 termék vehetett részt a minőségmustrán, ahol a gyümölcsszörpöket érzékszervi szempontok alapján értékelték a résztvevők. A minőségmustrán a 38 legjobbnak ítélt termék szerepelt a csúcsbírálaton és a csomagolásteszten. Az összesített eredmények alapján 24 gyümölcsszörp – gyümölcs alapanyag szerint öt eper, öt feketeribizli, négy málna, három áfonya, három pirosribizli, kettő erdei gyümölcs, egy mangó, valamint egy meggy – került a legjobbak közé....