Téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: lezárult az első szakasz

Az országos akció, amelyben az élelmiszer-előállítás és a -forgalmazás mellett kiemelt figyelmet kap a vendéglátás is, három hétig tar.

A vármegyei és a járási kormányhivatalok munkatársai a Nébih szakértőivel és irányításával végzik a több mint három hétig tartó, összehangolt országos akciót. A komplex vizsgálat-sorozat során, az ünnepi időszaknak megfelelően, kiemelt figyelmet kap az élelmiszer-előállítás és a -forgalmazás mellett a vendéglátás is. A szakmai ellenőrzés az év ezen szakaszában közkedvelt termékek körére is kiterjed – tájékoztatott dr. Nobilis Márton élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkár

Ellenőrzési szempontok

Az élelmiszer-előállítás esetében elsősorban a hús és húskészítmények előállítása kapcsán végeznek létesítmény- és élelmiszer-ellenőrzést a szakértők. Az üzletekben, piacokon, ideiglenes árusítóhelyeken, adventi és karácsonyi vásárokon zajló...

Tovább a teljes cikkhez az uzletem.hu oldalon.