Tárkony termesztése: így fejlődik a legszebben
A tárkony a jó vízelvezetésű talajt szereti, nem túl magas tápanyagtartalommal. Ugyanolyan hatással van rá a teljes nap, mint a részleges árnyék.
Tárkony hatása
A tárkonyt gyógyászati célra is használják, de sajátos tulajdonsága, hogy a száj enyhe zsibbadását okozza, amikor a leveleket rágjuk. Ez egy aromás, évelő növény, melynek őshazája Szibéria és a Kaszpi-tenger térsége.
Fokozza számos étel ízét, de ehetetlen lesz, ha túlzott mértékben használjuk. A tárkony nagyon jól megy hallal, sertéssel, marhával, baromfival, burgonyával, paradicsommal, sárgarépával és a legtöbb zöldséggel. Naranccsal és citrommal is finom, és készíthetünk tárkonyecetet is belőle. A tárkonyt használhatjuk krémlevesekben, zöldfűszeres vajban és ecetben, levesekben, savanyú krémekben és joghurtokban.
Tárkony termesztése
A tárkony a jó vízelvezetésű talajt szereti, nem túl magas tápanyagtartalommal. Ugyanolyan hatással...