Szoros küzdelem az MTA borversenyén

A szakértők összegzése szerint jól érezhető a magyar bor minőségi fejlődése.

Immár 14. alkalommal rendezték meg idén a Magyar Tudományos Akadémia borversenyét.

A szakértők összegzése szerint jól érezhető a magyar bor minőségi fejlődése, egyetlen tétel sem volt, amelyet a zsűri a bor hibája miatt kizárt volna az értékelésből. Minden kategóriában szoros volt a küzdelem, olykor csak tized pontok döntöttek a helyezésekről.

A borverseny – amely egyben borválogatás is – elsődleges célja, hogy a Magyar Tudományos Akadémia éttermében és rendezvényein olyan borok kerüljenek a résztvevők poharaiba, amelyek méltón reprezentálják a magyar bor kiváló minőségét.

[kep2:152188]

Ezért alapvetően két árkategóriában lehetett nevezni a versenyre. Az közép- vagy ún. „rendezvények bora” kategóriában olyan borokkal lehetett nevezni, amelyek nettó ára 2500 Ft alatt van. A felső kategóriában már nem volt megkötve...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.