Szezonnyitó spárgás receptek: frissen facsarva vagy krémlevesnek
A nyúlárnyéknak is gúnyolt spárganövény az egyik legegészségesebb zöldségnövényünk. Szezonban kihagyhatatlan fogás, amely az egész család egészségén javíthat.
A spárga gyógyhatásai
A zöldségfélék Liliaceae családjába tartozó spárga alacsony kalória- és szénhidráttartalmú, szinte teljesen zsírmentesen fogyasztható zöldség. Kedvező étrendi hatását magas rosttartalmának köszönheti, amely gyorsítja az anyagcserét és ezáltal csökkenti a koleszterin felszívódását.
Magas E-, B- és C-vitamintartalma jótékonyan hat a szívműködésre, látásra, sőt még a prosztatára is. Ezeken kívül még sejtregeneráló és immunrendszer erősítő hatása is van. De nem csak ezekért szeretjük a spárgát, hanem ízéért és sokoldalú felhasználhatóságáért is.
Spárga frissen facsarva
Talán frissen facsarva a legízletesebb, de nem csak emiatt ajánlott így fogyasztani. Hőkezelés nélkül ugyanis több vitamin-...