Szekszárdon is születhet nagy cabernet franc

Szekszárd is képes ebben a műfajban etalon értékűt villantani.

Michael Broadbent írta a magyar bortörténelem egyik legújabb fejezetét, amikor 2000-ben így fogalmazott: „Cabernet Franc has found it’s natural home in Villány”. 

Avagy a cabernet franc Villányban találta meg természetes otthonát. Megszületett az új borvidéki márka, a Villányi Franc.

[kep2:152140]

A provokatív, elsőre képzavarnak tűnő címmel csupán azt szeretném érzékeltetni, hogy a bizonyos értelemben rivális borvidék, Szekszárd is képes ebben a műfajban etalon értékűt villantani. 

Taklerék 2018-as Szenta-hegyi Cabernet franc-ja számomra ilyen. 

[kep2:152141]

Klasszikus, szerethető old school illatában fekete cseresznye, fekete bors, kakaópor, szurokfű, eukaliptusz. 

Hosszú távon a fűszeresség dominál, a gyümölcsök diszkréten megbújnak a háttérben.

[kep2:152142]

A korty a magas alkohol (15%) ellenére vitális, élénk, érett, szelíd...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.