Szalagos fánk egyszerűen - ezek a legjobb házi receptek
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A legfinomabb szalagos fánk recept
Az első legfontosabb dolog, hogy a fánk nem szereti a hideget, így mielőtt nekiállnánk a konyhában biztosítsunk legalább 21-22 fokot. Ha megfázik a tészta, akkor búcsút mondhatunk a szalagoknak. A tésztába feltétlen kell alkohol is (pl. rum), így kevésbé szívja be az olajat a fánk, és nem fog benne tocsogni. (Az aroma nem jó!)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál vaj
- 2 tojás sárgája
- egy csipetnyi só
- 3 dl tej
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- fél dl rum
- olaj a kisütéshez
A tálaláshoz:
- porcukor
- fél dl rum
- csokoládé, vagy lekvár
Tegyük a lisztet keverő edénybe, adjuk hozzá a sót, a szárított élesztőt és a cukrot. Kezdjük el dagasztani és közben kis adagokban öntsük hozzá a langyos tejet. Ha a tészta...