Szalagos fánk egyszerűen - ezek a legjobb házi receptek

A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!

A legfinomabb szalagos fánk recept

Az első legfontosabb dolog, hogy a fánk nem szereti a hideget, így mielőtt nekiállnánk a konyhában biztosítsunk legalább 21-22 fokot. Ha megfázik a tészta, akkor búcsút mondhatunk a szalagoknak. A tésztába feltétlen kell alkohol is (pl. rum), így kevésbé szívja be az olajat a fánk, és nem fog benne tocsogni. (Az aroma nem jó!)

fánkok

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 tojás sárgája
  • egy csipetnyi só
  • 3 dl tej
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • fél dl rum
  • olaj a kisütéshez

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • fél dl rum
  • csokoládé, vagy lekvár

Tegyük a lisztet keverő edénybe, adjuk hozzá a sót, a szárított élesztőt és a cukrot. Kezdjük el dagasztani és közben kis adagokban öntsük hozzá a langyos tejet. Ha a tészta...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.