Süssünk ropogós cukkinivirágot!
Arról, hogy milyen menő – és milyen veszélyeket rejt – a cukkini, már egy hosszabb cikkben értekeztünk. Most arról lesz szó, hogy a hímivarú, termést nem hozó virágai hogyan lehetnek igazi konyhai csemegék.
Arról, hogy milyen menő – és milyen veszélyeket rejt – a cukkini, már egy hosszabb cikkben értekeztünk. Most arról lesz szó, hogy a hímivarú, termést nem hozó virágai hogyan lehetnek igazi konyhai csemegék.
A sörtészta is kézenfekvő, de ezekhez a lágy növényekhez vagy a könnyű húsokhoz jobban passzol a tempura, azaz a japánok jeges vízzel készülő keményítős bundája. Lehet, hogy elsőre bonyolultnak hat, de ne aggódjunk, mert percek alatt elkészül.
[kep:156109]
Egyetlen fontos mozzanat, hogy frissen csináljuk, hogy a tészta ne tudjon felmelegedni, különben oda a legendás ropogósság.
[kep:156111]
Készítsük elő a cukkini virágait, csípjük le a tüskés szárat, rázogassuk ki a rovarokat – a poloskák...