Strandbüfék, fesztiválok, fagyizók ellenőrzése: a higiéniai szabálytalanságok voltak a leggyakoribba
A szakemberek 33 vendéglátóhely működését korlátozták súlyos szabálytalanságok miatt, és közel 1200 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból.
A feltárt hiányosságok közül a leggyakoribbak a higiéniai szabálytalanságok voltak, amelyek az ellenőrzött egységek 15 százalékában jelentkeztek. Szennyezett munkafelületeket, erősen szennyezett hűtőberendezéseket, elégtelen takarítást, a kézmosási lehetőségek hiányosságait és a mosogatás nem megfelelő feltételeit észlelték az ellenőrök. Országosan 33 vendéglátóhely működését kellett korlátozni súlyos szabálytalanságok miatt. A fogyasztók megfelelő tájékoztatása sem mindenhol valósult meg, az ellenőrzött egységek több mint 8 százalékában hiányoztak az allergénekkel kapcsolatos információk, míg egyes fagylaltozókban nem tüntették fel a mesterséges színezékeknél kötelező figyelmeztetést. Emellett az egységekben olyan dolgozókat is alkalmaztak, akik...