Strandbüfé-ellenőrzések: a higiénia területén voltak hiányosságok

A nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első két hetében zajlott a strandbüfé-ellenőrzések során országosan 241 létesítményt vizsgáltak meg a szakemberek: nagy részük a jogszabályoknak megfelelően üzemel, az ellenőrök ugyanakkor hiányosságokat is találtak, jellemzően a higiénia területén.

A strandbüfék ellenőrzésének fókuszában az éttermek higiéniai állapotának megfelelősége, az alapanyagok nyomonkövethetősége és kezelése állt, de kiemelt figyelmet kaptak a hűtést igénylő alapanyagok és a megfelelő hűtési kapacitás is. Az ellenőrök figyelemmel kísérték a vonatkozó szabályozás szerinti, az élelmiszerbiztonságot garantáló és a keresztszennyeződést kizáró szakosított tárolást, valamint az elkülönített alapanyag-feldolgozás feltételei mellett a dolgozók egészségügyi alkalmassági vizsgálatát is – olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

A strandbüfékben forgalmazott büfétermékekből és...

Tovább a teljes cikkhez az uzletem.hu oldalon.