Sajtos-sonkás spárga recept hétvégére

Könnyen elkészíthető spárgás recept. Nagyon finom!

A sajtos-sonkás spárga hozzávalói:

  • 1 kg spárga
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/4 teáskanál fehérbors
  • 1 evőkanál apróra, vágott petrezselyem
  • 200 g főtt sonka
  • 75 g gouda sajt

A sajtos-sonkás spárga elkészítése

Megtisztítjuk a spárgát, és levágjuk a végét. A héját és a levágott végeket főzzük egy liter vízben tíz percig, majd tegyük egy konyharuhába, és ha kicsit kihűlt, csavarjuk jól ki.

A spárgát, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot együtt felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban, egyenként öt percig főzzük, majd csorgassuk le róla a vizet. 3 evőkanál vajat megolvasztunk, és belekeverjük a lisztet, hozzáöntünk kb. 4 dl spárgalét és mártássá főzzük.

A spárgát beletesszük egy jénai edénybe, és ráöntjük a mártást. Megszórjuk borssal, petrezselymmel, apróra vágott sonkával és reszelt sajttal. A...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.