Rövidebb munkaidővel próbálnak spórolni a vendéglátósok
Rövidített nyitvatartás és csökkentett konyhai üzemidő, hét eleji szabadnapok - mindent bevetnek a vendéglátósok, hogy valahogy ellensúlyozzák a kereslet csökkenését.
Mindent bevetnek, hogy valahogy ellensúlyozzák a kereslet csökkenését.
Csökkentett nyitvatartással, szabadnapokkal, óvatosan tervezett munkaerő-kapacitással indult a nyár a hazai vendéglátóhelyeken, ahol érzik a fizetőképes kereslet csökkenését, ami elsősorban a hét eleji napokon látványos - írja a Világgazdaság.
A hét eleji forgalom csökkenésében érzik a fizetőképes kereslet mérséklődését a hazai vendéglátóhelyeken, ahol emiatt a hét első vagy mindkét napját szabadnappá teszik, hogy a legnagyobb költségen, a béreken, illetve a szükséges munkaerőn spórolni tudjanak – mondta a lapnak Kovács László, a Magyar Vendéglátó Ipartestület (MVI) elnöke.
Sok helyen, ahol a vasárnap este sem tartozik a forgalmas időszakok...