Ritka jó spanyol pezsgőre bukkantunk

Előszeretettel vadászunk a Lidlben és az Aldiban szuper ár-érték arányú borokra, pezsgőkre, és többször van sikerélményünk, mint nem.

Előszeretettel vadászunk a Lidlben és az Aldiban szuper ár-érték arányú borokra, pezsgőkre, és többször van sikerélményünk, mint nem.

Most egy bio spanyol pezsgőbe, pontosabban cavába botlottunk az Aldiban. Készítője Jan Vidal, aki Penedés régióban hagyomás technológiával és helyi fajtákkal, plusz bio művelésben dolgozik.

[kep2:153144]

A Barcelonától délnyugatra fekvő Penedès a spanyol Champagne, ahol a híres cava születik.

A katalán cava (ejtsd: kává) szó pincét jelent, ami arra utal, hogy a pezsgőt hosszan érlelik (a pincében) optimális hőmérsékleten. A katalán borászok hivatalosan 1970 óta használják az elnevezést, hogy ezzel különböztessék meg saját produktumukat a champagne-tól.

A cava őshonos szőlőkből készül, a bor alapját alapvetően a három helyi szőlő:...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.