Radicchio saláta: így lesz mennyeien finom

Igazi különlegességet kínálunk: a radicchio márványozott bordó levelei varázslatos látványt kölcsönöznek a salátáknak, ráadásul ízük is remek.

A cikóriasaláta (Chicorium intybus) régi, már-már megszokott formája után most megérkezett hozzánk új, bíborszínű változata, a radicchio (ejtsd: radikjó).

Az ötlet egy belga nemesítőtől származik, a zöldséget azonban Olaszországban kezdték el termeszteni és annyira bevált a piacon, hogy megőrizték maguknak a termesztés jogát. A jelenleg vásárolható radicchio fajták Olaszországból érkeznek hozzánk, fajtaneveikben is olasz városok neveit őrzik.

 

A radicchio sötétben márványosodik

Rendkívüli külsejét a különleges termesztési technológiának köszönheti: a radicchio saláták a napfény elvonásától válnak márványozott vörössé. Többféle változat létezik! A fejes radicchiot egész évben lehet termeszteni és nincs szükség a takarására, mivel külső levelei tökéletesen...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.