Próbálták már a mungóbabot?

Ha bab, akkor mindenki a puffadás veszélyeire apellál, pedig vannak olyan fajták, amik sokkal kevésbé fújják fel az embert.

Ha bab, akkor mindenki a puffadás veszélyeire apellál, pedig vannak olyan fajták, amik sokkal kevésbé fújják fel az embert. Az aprócska, zöld szemű mungó is ilyen.

Azon túl, hogy finom és egyszerűen felhasználható alapanyag, elképesztő élettani hatásai vannak. Ugyan a hüvelyesek kapcsán amúgy is szeretünk ódákat zengeni, de az Ázsiában népszerű – bár itthon is termesztett – bab az élmezőnyben van.

[kep:155740]

A Vigna radiata kitűnő fehérje- és élelmirost-forrás, jelentős mennyiségű ásványi anyagot, vitamint és bioaktív vegyületet tartalmaz – ha polifenolok, poliszacharidok és peptidek beviteléről van szó, a mungóbab megfelelő lehet. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb, felkapott funkcionális élelmiszerré vált az egészség megőrzés érdekében.

A cukorbetegség fékezése,...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.