Paradicsom érlelése: íme a nagyi trükkje, hogyan gyorsíthatod meg!

A nagymamám ezzel a trükkel gyorsította fel egyszerűen házilag, hogy legyen már júliusban is friss lecsó.

Gyermekkoromban szinte természetes volt, hogy az első, friss lecsó már július végén a nagymamám konyhájában ott rotyogott a fazékban. Gyakran kikísértem a kertbe, segítettem neki a veteményesben, bár az igazat megvallva akkor jobban érdekeltek a pillangók, bogarak vagy a kaporerdős bújocskák. Közben akarva-akaratlanul sokat tanultam.

A minap döbbentem rá, hogy ugyanazt teszem a paradicsommal, hogy gyorsítsam az érésüket, mikor a férjem megkérdezte, mi az a kis vödör a kezemben.

Miért nem akar pirosodni a paradicsom?

A fentieken túl még nem szabad elfelejtkezni az alábbiakról sem, ha nem akar pirosodni a paradicsom:

  1. Hőmérséklet: Az optimális hőmérséklet segíti az érési folyamatot. A hideg időjárás akadályozhatja az érés folyamatát vagy jelentősen lelassíthatja. A hideg május azért finoman...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.