Paradicsom befőzése könnyen: ennél a módszernél nincsen egyszerűbb
Sokak szerint a paradicsombefőzés alfája és omegája a passzírozás. Mutatunk ennél egy jóval egyszerűbb és gyorsabb módszert!
Amikor a szeptember eleji paradicsomdömpinget már nem nyeli el a lecsó, a paradicsomleves, a paradicsomos tészta, akkor eljött az ideje a befőzésnek.
Gyermekkoromban ez úgy nézett ki, hogy egész nap ott álltunk a nyári konyhában. Rotyogtattuk a nagymamával a paradicsomot, majd pedig következett a legnehezebb rész: a passzírozás a kézi passzírozóval. Ez 2 óra után már felért egy edzéssel. Nem beszélve arról, hogy miután a paradicsom üvegbe került, kezdődhetett a mosogatás szigorúan kézzel. Ennek is, mint mindennek a nehézségek ellenére megvolt a varázsa, hiszen közben beszélgettünk, énekeltünk, de ma már tudom, ennél van sokkal egyszerűbb, és nem utolsó sorban egyszerűbb módszer.
Paradicsom befőzése passzírozás és tartósítószer nélkül lépésről-lépésre
Első lépésként...