Pak choi - el sem hiszed, mennyire könnyű termeszteni

A pak choi egy a konyhakertben is könnyen nevelhető zöldség, amiből egészséges ételeket lehet készíteni.

Mi van a pak choiban (brassica chinensis)?

Magyarul bordáskel (Brassica chinensis; egyéb nevein bok choy, pak choi vagy bok choi), egy olyan távol-keleti káposztaféle, amely a hazai rokonaival ellentétben nem képez fejet. Megvastagodott, a teljes levél hossz felét kitevő levélnyele és levéllemeze egyaránt fogyasztható. Méretük és színük rendkívül változatos: vannak hosszúkás és tömzsi formájúak, színük lehet zöld, fehér és aranyló. Kanalat formázó levelei fénylőek és sötétzöldek, a keményebb levélnyél ellenben világos, vagy zöldes árnyalatú. Sok béta-karotin, folsav és C-vitamin található benne, de kalciumtartalma is említésre méltó. Egy 2014-es vizsgálat szerint a vizitorma után a második helyezett lett a legértékesebb beltartalmi összetevőkkel rendelkező zöldségek és gyümölcsök listáján....

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.