Padlizsánpizza seperc alatt

Padlizsánpizza, seperc alatt.

Pár perc munka, és már mehet is a sütőbe.

Ízes, krémes, egészséges, és nem fogunk tőle álmatlanul forgolódni, még akkor sem, ha a vacsora kitolódik az enyhülést hozó késői órákra. Persze köretnek sem utolsó sült hús vagy hal mellé. Padlizsánpizza, seperc alatt.

Nem kell hozzá más, csak padlizsán, pár szem paradicsom, mozzarella (ha meg akarjuk adni a módját, bivaly), pizzafűszerek (oregánó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, ez utóbbi mindenképp frissen), és egy kevés jóféle olívaolaj.

Két személyre nálunk így alakultak a hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán (tele is lett vele a tepsi)
  • 4-5 datolyaparadicsom
  • 200 g mozzarella
  • néhány csipet nagy szemű tengeri só
  • fűszerek bőségesen
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

A dolog annyira egyszerű, hogy az is bátran nekiláthat, aki eddig a konyha közelébe se merészkedett. A padlizsánt megmossuk, megtörölgetjük, két végét levágjuk, majd...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.