Óriási siker: Dobogón a magyar csapat Lyonban

A január 22-23-án megrendezett lyoni Bocuse d'Or világbajnokságon 24 ország csapata versengett.

A január 22-23-án megrendezett lyoni Bocuse d'Or világbajnokságon 24 ország csapata versengett. 

A verseny magyar menüjét Széll Tamás szakmai irányítása mellett Dalnoki Bence, a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous séfje és Nyikos Patrik commis készítette.

[kep2:150876]

A magyar csapat ismét dobogós lett. Óriási gratula!

  • Aranyérem: Dánia
  • Ezüstérem: Norvégia
  • Bronzérem: Magyarország

Különdíjak:

  • A gyerekek különdíja Japáné
  • A legjobb tányértéma Franciaországé
  • A legjobb hústál Svédországé
  • A legjobb commis Norvégiáé
  • A Social Commitment díj Mexikóé

A szakácsverseny döntőjén idén először vett részt Új-Zéland és Mauritius csapata. A verseny történetében elsőként Társadalmi elkötelezettség díjat is kiosztottak.

Kötelező alapanyagok és témák

A Bocuse d’Or lyoni döntőjén a szokott módon két ételt...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.