Olasz joghurttorta, életem legjobb receptje
Ők aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.
Amikor megkóstoltam, arra gondoltam, ez életem legjobb süteménye.
Elképesztően könnyű, a tészta szerényen meghúzódik az alján és éppen csak annyira van jelen a tetején, hogy keretbe foglalja a remegősen lágy, selymesen krémes joghurttölteléket. Ezek az olaszok aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.
Gyümölcs nélkül is finom, de a piros bogyósok savassága még komplexebbé teszi az élményt. Mintha gyümölcsjoghurtot ennénk némi édes-omlós tésztával megspékelve. Valószínűleg egy jobb fajta gyári joghurttal is jól fog sikerülni, de ha akad a közelünkben termelői bolt, érdemes ott beszerezni a legfőbb hozzávalót.
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához (24 cm-eshez dupla adag szükséges)
A tésztához
- 1 tojássárgája
- 35 g cukor (ez nálam mindig nádcukrot jelent)
- 40 g vaj
- 1 kezeletlen citrom héja
- 100 g liszt
- fél teáskanál sütőpor
- kevés joghurt,...