Olasz joghurttorta, életem legjobb receptje

Ők aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.

Amikor megkóstoltam, arra gondoltam, ez életem legjobb süteménye.

Elképesztően könnyű, a tészta szerényen meghúzódik az alján és éppen csak annyira van jelen a tetején, hogy keretbe foglalja a remegősen lágy, selymesen krémes joghurttölteléket. Ezek az olaszok aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.

Gyümölcs nélkül is finom, de a piros bogyósok savassága még komplexebbé teszi az élményt. Mintha gyümölcsjoghurtot ennénk némi édes-omlós tésztával megspékelve. Valószínűleg egy jobb fajta gyári joghurttal is jól fog sikerülni, de ha akad a közelünkben termelői bolt, érdemes ott beszerezni a legfőbb hozzávalót.

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához (24 cm-eshez dupla adag szükséges)

A tésztához

  • 1 tojássárgája
  • 35 g cukor (ez nálam mindig nádcukrot jelent)
  • 40 g vaj
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 100 g liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • kevés joghurt,...
Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.