Nincsen ennél egyszerűbb, így készíts aszalt paradicsomot házilag
Ha sok a koktélparadicsomtok, akkor próbáljátok ki ezt a receptet.
Amikor túl sok koktélparadicsom terem, akkor felmerülhet a kérdés, hogy mit lehet vele csinálni, ha már túl vagyunk a szendvics, a caprese és bármilyen könnyed nyári salátán. Passzírozni, befőzni nem érdemes, mert ahhoz túl kicsi, hoztunk egy gyors, jól bevált receptet.
Házi aszalt paradicsom recept
A házi aszalt paradicsom nagyjából egy tízperces előkészítést igényel, amelynek a legnagyobb része a szeletelés. Bármilyen paradicsomból elkészíthetjük, attól függően, hogy éppen mi van otthon.
Hozzávalók:
- 2 maréknyi paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- kb. másfél deci olívaolaj
Ízlés szerint tehetünk bele sót és borsot is, de én nem szoktam, mert szerintem enélkül is nagyon finom.
Aszalt paradicsom tárolása
Az aszalt paradicsom a kamrapolcon az olajban sokáig eláll. Ha felbontjuk, akkor a biztonság kedvéért tegyük be a hűtőbe....