Nincsen ennél egyszerűbb és finomabb birslekvár recept

Birsből nemcsak birsalmasajtot, hanem lekvárt is lehet főzni tartósítószer nélkül. Mutatjuk a receptet.

Az érett birsalmák általában sárga színűek, de az új „narancs" birsalma már narancssárga színű. Illatuk kellemes. A fa áprilisban virágzik, és júliustól szeptemberig hoz gyümölcsöt, attól függően, hogy milyen fajtáról van szó. A gyümölcs felülete általában molyhos, mint a baracké, kivéve a szirmait, amely sima és viaszos. Nagyon száraz magában a gyümölcs húsa, de tízpontos lekvár és a birsalmasajt készíthető belőle.

birs_birsalma_birsalma_lekvr_egyszer_birsalma_lekvr_recept

Egyszerű birsalma lekvár recept

Hozzávalók:

  • kb. 5-6 birsalma
  • 4 1/4 csésze víz
  • 1/4 csésze citromlé
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 4 csésze cukor
  • és 5 db fél literes befőttes üveg


Előkészítjük a birsalmát, megmossuk és félbevágjuk. A mag körül lereszeljük a birs húsát (a héjával együtt) egy sajtreszelőn, amíg kb. 6 csésze reszelt birsalmát nem kapunk. Sima reszelő helyett használhatunk...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.