Nehogy kidobd a tökmagot! Így készíts belőle finom nasit!

Miután elkészítettük a töklevest,  tartsuk meg a tökmagokat. Amellett, hogy ízletes, ez az egyszerű harapnivaló hihetetlen mennyiségű tápanyagot tartalmaz.

Tökmag: mi van benne?

A tökmag gazdag magnéziumban, foszforban és mangánban. Tartalmaz még fehérjét, vasat, rezet és cinket, mely a prosztata egészségének megőrzésében játszik fontos szerepet. A tökmagnak gyulladásgátló hatása is ismert, kiváltképpen az ízületi gyulladások esetében. A tökmagban található fitoszterol csökkenti a koleszterin szintet.

 

Hogyan süssük meg a tökmagot?

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.

1. Amíg még nedves a sütőtök húsa, mossuk ki a magokat belőle. Ha másnapra hagyjuk, a megszáradt húst nehéz lesz eltávolítani a magokról. Mossuk egy szűrőben, amíg teljesen meg nem tisztulnak.

2. Hagyjuk, hogy a sütőtök magok a levegőn megszáradjanak, néha kicsit keverjük meg, hogy ne ragadjanak össze. Egy sütőpapírt olajazzunk...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.