Négy magyar termék versenyez a leginnovatívabbak mezőnyében a párizsi élelmiszeripari szakkiállításo
Huszonhat magyar kiállító mutatkozik be az Agrármarketing Centrum három standján a SIAL Párizs élelmiszeripari szakkiállításon, ahol a leginnovatívabb termékek versenyébe négy magyar készítményt is beválogattak.
A kétévente megrendezett, csaknem 7500 kiállítót vonzó szakmai találkozónak október 19–23. között Párizs ad otthont. Az AMC tájékoztatása szerint idén négy magyar terméket is beválogattak az „Innovation Awards” versenybe.
A válogatásban szerepel a Panarini Kft. magyar tenyésztésű afrikai harcsából, illetve tokhalból, különleges eljárással készült halchips csemegéje, a Grapoila Kft. sárgabarackmagliszt alapú csokoládéja, valamint a Nobilis Zrt. két terméke: a gyömbéres ízesítésű almaszirom és a kurkumás, citromos, étcsokoládéba mártott mandula.
A magyar termékek iránt érdeklődő beszerzők találhatnak még hagyományos összetevőkből álló, de egy gyártástechnológiai újítás miatt három perc...