Munkacsoporttal segíti a mentes termékek piaci fejlődését az Agrárkamara
A „mentes” termékek piacán is egyre fokozottabb a verseny a fogyasztókért, akik egyre magasabb minőséget és változatosabb termékskálát várnak el.
Magyarországon is egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor érzékenységtől (laktózintolerancia) és cukorbetegségtől. Az egészséges életmód kialakíthatósága miatt elengedhetetlenül fontos, hogy táplálkozási allergiától szenvedők megfelelő diétát tudjanak tartani, amelyhez segítséget nyújtanak számukra a különböző mentes termékek.
A „mentes” termékek előállítása magas szintű szakértelmet kíván, a vonatkozó jogszabályok, előírások és szabványok mellett a táplálkozástudomány fejlődését is folyamatosan nyomon kell követni a biztonságos és hatékony termékelőállítás érdekében, az élelmiszer összetevők kiválasztásában.
A „mentes” termékek piaca folyamatosan növekszik, az élelmiszeriparban résztvevő vállalatoknak fel...