Munka után egy sör? - miért hangzik el egyre kevesebbszer ez a kérdés?

Egy korsó sör a kollégákkal egy nehéz nap után - az a varázslatos pillanat, amikor a kollégák barátokká válnak, amikor a korlátok leomlanak, a nyakkendők meglazulnak. Viccelődés, a másik ugratása, a napi történések átbeszélése, a gőz kieresztése, közben egy habzó sör; egy csomag chips. Egyre inkább úgy tűnik, az alkohollal való szocializálódás gondolata már a múlté - ezek szerint józanabb munkakultúrát élünk?

Egyre inkább úgy tűnik, az alkohollal való szocializálódás gondolata már a múlté - ezek szerint józanabb munkakultúrát élünk?

A munka utáni közös italozás szokása olyan régi, mint maga a munka - a „Happy Hour”, azaz "boldog óra" az első világháború alatt az amerikai haditengerészetnél a szórakozás menetrend szerinti időszaka volt. A vendéglátóhelyek általában hétköznap kora estére hirdették meg a "Happy Hour" időszakot, amikor akciósan árulták az italokat. Ez a trend...

Tovább a teljes cikkhez a hrportal.hu oldalon.