Most zsenge a bab, ki kell használni!

Azon túl, hogy finomak, nyugodtan mondhatjuk, hogy hazai superfoodok, hisz összetevőik és tápértékük remek alapanyaggá teszi őket.

Sárgahüvelyű zöldbab, ceruzabab, vajbab vagy sárgabab? Ha nem muszáj, nem mennék bele botanikai kérdésekbe, messziről is látni, mekkora zavar van a köznyelvi elnevezésekben. Koncentrálnék inkább a lényegre: ahogy általában a hüvelyesek, a friss tavaszi babok is tökéletesek.

Azon túl, hogy finomak, nyugodtan mondhatjuk, hogy hazai superfoodok, hisz összetevőik és tápértékük egészen remek alapanyaggá teszi őket. Érdemes kiemelni, hogy nem kell a világ túlfeléről importálni – könnyen és hatékony termeszthetők még ott is, ahol soványabb a talaj.

[kep:155707]

A paszuly nem őshonos nálunk: a Dél-Amerikából került át Európába, első említései az 1500-as évek közepéről származnak. Izgalmas, hogy a hüvelyben növekvő magok akár 40-50 százalék keményítőt is tartalmazhatnak,...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.