Mit igyunk a lecsóhoz?

Mondatfoszlányok törtek fel belőlem Bächer Iván, Váncsa István, Cserna-Szabó András lecsóapologetikájából, majd seperc alatt beláttam, a végtelenül egyszerűnek tűnő kérdésre nem lehet egzakt választ adni.

Vörösbort, fehérbort vagy sört? 

A kérdést legjobb barátom és kollégám szegezte nekem. 

Csípőből akartam válaszolni valami okosat, frappánsat és valódit. 

Helyette mondatfoszlányok törtek fel belőlem Bächer Iván, Váncsa István, Cserna-Szabó András lecsóapologetikájából, majd seperc alatt beláttam, a végtelenül egyszerű kérdésre nem lehet egzakt választ adni. 

Ahhoz ugyanis először tisztázni kell, pontosan mit is értünk lecsó alatt.

[kep2:144456]

Híres esszéjében Cserna leszögezi, „az igazi magyar lecsó olyan, mint az Úristen. Egy, mégis annyiféle, ahányan hisszük.”

Váncsa István ezzel párhuzamosan buddhistákat meghazudtoló nyugalommal jelenti ki: „lecsó az, amit a készítője annak szán”.

...
Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.