
Miért érdemes medvehagymát enni? Elmondjuk
Tavaszi tisztítókúrák elmaradhatatlan növénye, mivel állítólag kiválóan tisztítja a gyomrot, a beleket és a vért.
Üde lombos erdőink aljnövényzetének elmaradhatatlan tavaszi virága az évelő medvehagyma (Allium ursinum)
Előfordulási helyein tömegesen tenyészik, szőnyegként teríti be az erdők alját. Március végén, április elején jelennek meg a föld felett hosszúkás, ívesen visszahajló levelei. Fehér virágai április-májusban nyílnak.
A medvehagyma hajtásai erős, fokhagymára emlékeztető illatúak és ízűek, taposáskor erős hagymaszagot árasztanak. Egyetlen veszélye, hogy levelei ránézésre könnyen összetéveszthetők a vele egy időben és helyen növekvő májusi gyöngyvirág (Convallaria majalis) leveleivel, ami viszont halálos mérgezést is okozhat. (Aki látta a Hukkle című magyar krimit, az nem felejti el a legendát, hogy akár egy falunyi férfinép is a másvilágra szenderülhet a gyöngyvirág és a házsártos...