Mi lenne velünk cseh sörök nélkül?

Az nem kérdés, hogy csak a legjobb minőségű cseh alapanyagokat, malátákat, prémium Saaz komlót és a főzde saját kútjából származó vizet használják a sör elkészítéséhez.

A cseh Rakovnik városában már akkor sört főztek, amikor Kolombusz éppen betöltötte a hármat és halvány fogalma sem volt arról, hogy egyszer majd felfedezi Amerikát.

Rakovnik sörfőzdéjét egészen pontosan 1454-ben, vagyis 570 évvel ezelőtt alapították.

[kep:156297]

Ma egyike azon kevés független cseh főzdéknek, ahol a sört hagyományos eljárással főzik, vagyis nyitott kádakban erjesztik és tartályokban több hétig erjesztik.

Az nem kérdés, hogy csak a legjobb minőségű cseh alapanyagokat, malátákat, prémium Saaz komlót és a főzde saját kútjából származó vizet használják a sör elkészítéséhez.

[kep:156295]

A BAKALÁR Dry Hopped Lager (5,2%) ráadásul hidegkomlózási eljárással készül, ami annyit tesz, hogy a kihűlt sörléhez komlót adagolnak....

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.