Menő étlappal újít Magyarország első székely gourmet étterme
Megvalósult a csapat nagy álma, hiszen sikerült feltenni az erdélyi konyhát a nemzetközi térképre.
2020 októberében nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában Magyarország első székely gourmet étterme, a SZÉK. Ezzel megvalósult a csapat nagy álma, hiszen sikerült feltenni az erdélyi konyhát a nemzetközi térképre.
A konyhában használt alapanyagok egy része Erdélyből, székelyföldi kistermelőktől érkezik.
[kep2:134047]
A hiánypótló étterem séfje, Réti Sebestyén, aki korábban a Déryné Bistro, a Food Boutique és a Nad’or Boutique Bistro konyháját is vezette, most újragondolta az étlapot.
[kep2:134040]
Fehérboros töltött káposzta, füstölt libamell szeletekkel
A korábban Erdélyben is dolgozó séf Kövi Pál egykori profi labdarúgó, a Four Seasons egyik tulajdonosa és nagy erdélyi konyharajongó receptjeiből ihletet merítve alkotta meg a menüsört. A menüsor tervezésében partnere volt az étterem székelyudvarhelyi...