Menő étlappal újít Magyarország első székely gourmet étterme

Megvalósult a csapat nagy álma, hiszen sikerült feltenni az erdélyi konyhát a nemzetközi térképre.

2020 októberében nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában Magyarország első székely gourmet étterme, a SZÉK. Ezzel megvalósult a csapat nagy álma, hiszen sikerült feltenni az erdélyi konyhát a nemzetközi térképre.

A konyhában használt alapanyagok egy része Erdélyből, székelyföldi kistermelőktől érkezik.

[kep2:134047]

A hiánypótló étterem séfje, Réti Sebestyén, aki korábban a Déryné Bistro, a Food Boutique és a Nad’or Boutique Bistro konyháját is vezette, most újragondolta az étlapot.

[kep2:134040]

Fehérboros töltött káposzta, füstölt libamell szeletekkel

A korábban Erdélyben is dolgozó séf Kövi Pál egykori profi labdarúgó, a Four Seasons egyik tulajdonosa és nagy erdélyi konyharajongó receptjeiből ihletet merítve alkotta meg a menüsört. A menüsor tervezésében partnere volt az étterem székelyudvarhelyi...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.