Megtaláltuk, mi illik legjobban az édes tokaji borokhoz

Híres séfekkel és kiváló borászokkal együtt azt kutattuk, hogyan lehetne tágítani a tokaji borok gasztronómiai horizontját. Történelmi pillanatnak lehettünk tanúi.

A tokaji édesborok felhasználhatóságának spektruma egyértelműen sokkal szélesebb, mint azt a gasztronómiai sztereotípiák tartják, szinte egy egész ételsort végigkísérhetnek, az alábbiakban bemutatjuk, hogy hogyan. 

A mangalica az a vicces külsejű bongyor röfi, aki újra divatba jött az elmúlt évtizedekben, miután a kihalás szélén turkált az 1895-ös sertéspestis után. Ősi magyar fajtának tartják, pedig csak a XIX. századra kristályosodott ki-homogenizálódott nagyjából. 

[kep2:154448]

A genetikai küvében, ami alkotja, erős vonás a vaddisznós múlt, a bakonyi erdőkben kószáló emséknek a vadkanokkal való eléggé el-nem-ítélhető orgiasztikus bulijaiból, szédületes hancúrozásaiból és malackodásaiból származó színképvonal, aminek jele például,...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.