Megmutatjuk a legjobb húsvétikalács-receptet

Nagyon sok szupermarketben kapható és ilyenkor még az albán pékek is sütik, de nincs jobb az egyszerű és ízletes házi változatnál.

Rengeteg leírás kering az interneten, a régi szálkás betűs családi receptek, mint a gólyák, vissza-visszatérnek húsvétra. 

A mi családunkban is akad néhány verzió, feleségem, aki lelkes kalácsozó, az évek során már jó párat kipróbált.

[kep2:155025]

A legjobban mégis az egyik legegyszerűbb vált be – mint oly sok tésztafélénél, a legendás makói „atomprofi amatőr” pék, Libor Mária receptje lett a nyerő, hisz általa jól formázható és remek állagú kalácsot kapunk minden húsvétra.

Mindegy, hogy hányas fonást tudnak, az íz egyformán tökéletes, őszintén ajánljuk, hogy kipróbálják.

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 1 kk só
  • 60 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája (kenegtéshez)
  • 200 ml 30 százalékos habtejszín
  • 100 ml zsíros tej
  • 20 g friss élesztő
  • 1 tojás

[kep2:155021]

Ugyan a puristák...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.