Megmutatjuk a legjobb húsvétikalács-receptet
Nagyon sok szupermarketben kapható és ilyenkor még az albán pékek is sütik, de nincs jobb az egyszerű és ízletes házi változatnál.
Rengeteg leírás kering az interneten, a régi szálkás betűs családi receptek, mint a gólyák, vissza-visszatérnek húsvétra.
A mi családunkban is akad néhány verzió, feleségem, aki lelkes kalácsozó, az évek során már jó párat kipróbált.
[kep2:155025]
A legjobban mégis az egyik legegyszerűbb vált be – mint oly sok tésztafélénél, a legendás makói „atomprofi amatőr” pék, Libor Mária receptje lett a nyerő, hisz általa jól formázható és remek állagú kalácsot kapunk minden húsvétra.
Mindegy, hogy hányas fonást tudnak, az íz egyformán tökéletes, őszintén ajánljuk, hogy kipróbálják.
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 1 kk só
- 60 g cukor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája (kenegtéshez)
- 200 ml 30 százalékos habtejszín
- 100 ml zsíros tej
- 20 g friss élesztő
- 1 tojás
[kep2:155021]
Ugyan a puristák...