Még a döner kebabnak is kell a védelem

A török konyha elképesztően gazdag és izgalmas, de a legtöbb külföldi csak a döner kebabot ismeri.

A török konyha elképesztően gazdag és izgalmas, de a legtöbb külföldi csak a döner kebabot ismeri.

Hogy ezek jobbik változata, az autentikus ízek jussanak el a vendégekhez, Törökország az Európai Unióhoz fordult, hogy a forgó nyárson sütött hússal készülő fogás a nápolyi pizzához és a spanyol jamon serrano sonkához hasonlóan garantáltan hagyományos specialitás minősítést és ezzel védettséget kapjon, írta az Euronews.

[kep:155470]

Azt szeretnék elérni, hogy csak a bejegyzett készítési módhoz és a termékleíráshoz ragaszkodó vendéglátóhelyen készíthessék ezen a néven a pitába csomagolt húsételt. A minőségi kritériumok az alapanyagot és annak feldolgozását is rögzítenék, például csak 3-5 mm vastagságúra szeletelt marha és bárány, vagy maximum 1-2 centi vastagságú csirkehús kerülhetne a fogásba.

...
Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.