Lezárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
A két hónapos vizsgálatsorozat során tucatnyi célterületen mintegy 1200 egységet, valamint csaknem 1500 terméktételt vizsgáltak az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek.
Az ellenőrzés-sorozat a szezonban népszerű termékkörökre és közkedvelt helyszínekre fókuszált. A felügyelők többek között a nyári táborokat, a fesztiválokat, valamint a Balaton és a Tisza-tó környéki vendéglátóhelyeket vizsgálták. A célterületek között a strandbüfék, a street food-ok és a Futball EB-re felállított sátras szurkolói zónák is szerepeltek. A felügyelők grillsajtokat, alkoholos italokat, növényvédő szereket, továbbá macskáknak szánt, külső élősködők elleni készítményeket szintén górcső alá vettek. Az őstermelők szabályszerű működésének, valamin a szezon slágertermékének számító görögdinnye forgalmazásának ellenőrzése sem maradhatott el, és a nyári hőségben az élőállat-szállítmányokra is fokozottan figyeltek a...