Lezárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
A kormányhivatalok és a Nébih szakemberei július 15. és augusztus 30. között a lovas táborokat, a fröccsteraszokat, a grillezésre szánt húskészítmények előállítóit, az ásványvíz-palackozókat és szikvíz-előállítókat, valamint helyi termelői piacok árusait ellenőrizték.
A feltárt szabálytalanságok következtében 26 esetben indult eljárás, melyek lefolytatása és a bírságok kiszabása jelenleg folyamatban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.
Termelői piacok
A szakemberek országosan 76 helyi termelői piacon tartottak ellenőrzést. Az árusítók többsége nyilvántartásba vett kistermelő volt, és rendelkezett FELIR azonosítóval, az őstermelőként árusítókat pedig felszólították a kistermelői bejelentés pótlására. Az ellenőrzött piacokon a higiéniai feltételek biztosítottak voltak. Az árusoknál csupán kisebb hiányosságok merültek fel az élelmiszerek jelölése, a nyilvántartás vezetése és egyéb dokumentumok...