Kovászos és ecetes uborka: így készítsd el egyszerűen!
Savanyúság márpedig dukál a sült hús vagy a tányér pörkölt mellé! Ki-ki maga döntse el, melyiket szereti jobban, közben mi elmeséljük, hogyan készülnek.
Ecetes vagy kovászos uborka
Bármelyikhez is fogjunk hozzá, az első lépés a zöldségeshez vezessen, ahol vegyünk - a család étvágyától függően - egy, két, há' kiló uborkát. Kovászos uborkát jól fejlett berakóuborkából és kígyóuborkából egyaránt készíthetünk, míg téli savanyúsághoz kizárólag 3-10 cm hosszú berakóubit érdemes vásárolni.
Fűszeres savanyúságok
Mindkét savanyúság elkészítésnek megvannak a maga fortélyai és fűszerei. Míg a kovászos uborka ízét a sok fokhagyma és még több friss kapor adja, addig a savanyítotté a kakukkfűtől, egész borsszemektől, mustármagtól és tormától lesz igazán egyedi és élvezetes. A különbség a kétféle elkészítés között az, hogy a kovászost erjedéssel pár nap alatt készre savanyítjuk, a másik esetben az uborkák...