Kivi ültetése, gondozása: ha ezekre figyelsz, bőségesen terem!

A kopasz kivi (Actinidia arguta) könnyebben termeszthető, mint a közönséges kivi. Gyümölcseit nem kell meghámozni és az íze is édesebb.


Kivi termesztése

kopasz-kivi

  • Növény típus: Évelő
  • Tudományos elnevezés: Actinidia arguta
  • A kifejlett növény mérete: Fa; méretét a lugas/támaszték szerkezete határozza meg
  • Fényigénye: A teljes napfényt vagy a félárnyékot kedveli
  • Virágzási időszak: Május vége/június eleje
  • Talajtípus: A jó vízelvezető képességű talajt kedveli
  • PH érték: 6,5
  • Közismert kártevői: Gyökérfonálféreg, takácsatka és japán kabóca
  • Közismert betegségei: Fitoftóra betegség és gyökérrothadás

 

Kivi ültetése


A kopasz kivi gyakran nem éli túl az első nyugalmi időszakot, mivel a fiatal növények fagyérzékenyek. A fagytűrésen túl az áttelelést nehezíti a rossz vízelvezetésű talaj is A növény túlélési esélyén úgy lehet javítani, hogy az első két évben egy 20 literes dézsába ültetjük és télire napos, védett...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.