Kivi ültetése, gondozása: ha ezekre figyelsz, bőségesen terem!
A kopasz kivi (Actinidia arguta) könnyebben termeszthető, mint a közönséges kivi. Gyümölcseit nem kell meghámozni és az íze is édesebb.
Kivi termesztése
- Növény típus: Évelő
- Tudományos elnevezés: Actinidia arguta
- A kifejlett növény mérete: Fa; méretét a lugas/támaszték szerkezete határozza meg
- Fényigénye: A teljes napfényt vagy a félárnyékot kedveli
- Virágzási időszak: Május vége/június eleje
- Talajtípus: A jó vízelvezető képességű talajt kedveli
- PH érték: 6,5
- Közismert kártevői: Gyökérfonálféreg, takácsatka és japán kabóca
- Közismert betegségei: Fitoftóra betegség és gyökérrothadás
Kivi ültetése
A kopasz kivi gyakran nem éli túl az első nyugalmi időszakot, mivel a fiatal növények fagyérzékenyek. A fagytűrésen túl az áttelelést nehezíti a rossz vízelvezetésű talaj is A növény túlélési esélyén úgy lehet javítani, hogy az első két évben egy 20 literes dézsába ültetjük és télire napos, védett...