Kiemelt fejlesztés előtt áll a magyarországi élelmiszeripar
A hazai élelmiszeripar innovációja mind a lakosság jóléte, egészsége, életminősége, mind a foglalkoztatottság, a jövedelemtermelő képesség és az élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése szempontjából fontos, ezért a kormány kiemelten támogatja ezeket az újító kezdeményezéseket.
Erdős Norbert elmondta, a termelés hatékonyságának növeléséhez, a digitális tudás fejlesztéséhez és a szemléletváltoztatáshoz alapvető fontosságú a kutatás-fejlesztés és az innováció. Rámutatott, hogy a világ élelmiszeripara paradigma-váltás küszöbén áll, ezt a hazai vállalkozások időben felismerték és felzárkóztak ehhez a folyamathoz.
Emlékeztetett, hogy a 2021-2027. közötti időszakban a hazai élelmiszeripari vállalkozások a fejlesztéseikhez – a korábbi uniós ciklushoz képest jelentősen nagyobb keretre –, mintegy 750 milliárd forintra pályázhatnak.
[cikkbanner]
Martonicz Dániel és dr. Tóth András, a Creaveg Zrt....