Készítsünk mézeskalácsot egyszerűen 10 perc alatt!

A mézeskalács készítése feltehetőleg egyidős a méz használatával. Hazánkban az Árpád-házi királyok idején a kolostorokban készítettek mézes süteményeket. Mára szinte összefonódott a téllel és ahogy a szaloncukor, úgy a mézeskalács is a karácsonyi időszakban a legkedveltebb. Lássuk, hogyan készíthetjük el olcsón és gyorsan!

Mézeskalács recept

Hozzávalók:

  • 1 dl méz
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 zacskó mézeskalács fűszer (ha nincs, akkor 1/2 evőkanál gyömbér, 1/2 evőkanál szegfűszeg és 1/2 evőkanál fahéj)
  • 1/2 evőkanál szódabikarbóna
  • 45 dkg liszt
  • 12 dkg cukor

A mézeskalács tésztájának elkészítése:

Egy lábasba 1 dl mézet, 1,5 dl tejet, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag mézeskalács fűszer keveréket, vagy fél evőkanál gyömbért, szegfűszeget valamint 5 dkg vajat összekeverünk. A tűzhelyen fölmelegítjük, amíg a méz és a vaj fel nem olvad benne.

Egy tálban összekeverünk 45 dkg lisztet, 12...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.